29-rally-bacau2012

Spre deosebire de anul trecut, acum ca a trecut aprope o saptamana de la startul pe prima speciala a Raliului Moldovei, imi aduc aminte fiecare secunda. Asta e fiindca incet incet si la Bacau am inceput sa ne simtim bine, sa participam la un raliu adevarat.

Cu o saptamana inaintea cursei de la Bacau am participat la o sesiune de teste cu echipa tehnica. Ploaia insa nu ne-a lasat sa ne facem treaba ca la carte. Cred ca daca aveam o elice de barca la esapament ieseam din unele balti mai repede. Dar rezultatele testelor, asa cum au fost ele, s-au vazut joi dupamasa la primul contact al nostru cu macadamul moldovenesc.

Prima lupta cu secundele s-a dat joi la shakedown unde am reusit cel mai bun timp la 2 roti motrice. Colaborarea cu Razvan Hulea nu mergea deloc rau. Masina mergea perfect, iar macadamul cred ca ne place la amandoi, mie oricum, cat si ei. Vineri cand a inceput cu adevarat raliul, clar, emotiile cat si alti factori importanti ne-au impiedicat sa parcurgem primele probe la capacitatea noastra maxima. Se pare, dupa primele analize facute de echipa tehnica, ca au existat ceva probleme cu anvelopele, cat si o problema tehnica la diferentialul blocabil. Am luptat la propriu cu volanul masinii pe ambele probe din padure, eu practic nu puteam sa merg drept. Incontinuu stanga dreapta, gaz - frana... era clar ca ceva e in neregula cu masina. Pe superspeciala ne-am descurcat mai bine, reusind al doilea timp la 2 roti mortice.

Sambata urma o bucla interesanta care se termina cu noua proba Nevila-Moinesti de 26.5 km. Acesta avea finalul in coborare pe placi de beton. Pentru noi, pe langa ca eram prima data cu masina pe macadam, urma sa descoperim secretele si pe beton. Sincer a fost "beton", eu zic ca am facut un timp modest pentru cata experienta avem la volanul masinii. Cele doua probe scurte care au deschis dimineata nu au schimbat multe. Cu toate ca am reusit sa mergem mult mai tare decat vineri, cei din fata, in frunte cu Vlad Cosma, se distantau tot mai tare. Vreau sa il felicit pe Vlad pentru ritmul pe care l-a impus, clar la felul cum a pilotat putem spune ca "a jucat in alta liga". Pentru noi urma proba lunga. Am ales sa mergem la 70% din ce putem noi acum, lucru care nu a fost rau. La sfarsitul probei eram pe trei la clasa, cat si la 2 roti motrice. Pe proba lunga Vlad a abandonat. Diferenta de timp fata de cei din fata era mare, nu avem nici o sansa sa mai recuperam ceva, asa ca restul raliului am stat in banca noastra.

Raliul Moldovei 2012, va ramane o amintire frumoasa pentru mine, primul pe macadam cu Renault-ul Clio, primul podium la un raliu de macadam, plus ca la sfarsit, dupa ce am tras linia, pot afirma cu modestie ca sunt foarte multumit de cum am pilotat.

Urmeaza Clujul, unde din nou vreau sa facem o figura buna, iar la Sibiu... IRC.

Salutari, toate cele bune
Sebastian

P.S. Pe Marc l-am abandonat pe holul scolii, urmand anul acesta sa isi dea faimosul BACALAUREAT. Sa speram ca va reusi...